Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Мултивак България със своя „Мултивак академия“

Дни след участието си в емблематичния за опаковъчната промишленост interpack екипът на Мултивак България организира обучение в иновативната техника за нискотемпературно готвене Sous Vide.

На 22 април, в шоурума на Мултивак България, всички шеф-готвачи от страната са поканени на презентация и целодневен тренинг със световноизвестния шеф-готвач и технолог по храните д-р Брюно Гюсо.

Събитието е продължение на стартиралата като „Дни на иновациите“ през 2012 г. образователна програма на Мултивак България и се радва на заслужена популярност сред клиентите и партньорите на дъщерното дружество на MULTIVAC у нас. Причина за прерастването на инициативата в „Мултивак академия“ е не само огромният интерес към програмата от страна на мениджърите и техническите кадри в хранително-вкусовата промишленост и фармацията, но и желанието на екипа да работи в посока повишаване осведомеността на клиентите и утвърждаване на добрите практики в България.

След миналогодишното зрелищно представяне на иновативната MYLAR®COOK концепция, която популярният водещ и шеф-готвач Ути Бъчваров направи в чест на петгодишния юбилей на Мултивак България, сега е ред на Sous Vide технологията. Известният под това име процес на бавно и равномерно приготвяне на различни хранителни продукти се осъществява благодарение на специално разработения от MULTIVAC термостат, който може да поддържа постоянна температура с максимално отклонение от + до - 0,03 °С. Методът гарантира еднаква температура по време на приготвянето на продукта във всяка негова точка, което автоматично изключва вероятността от прегаряне и гарантира добрия вкус на храната. С термостата на MULTIVAC лесно могат да бъдат приготвени предварително вакуумирани риба, месо, плодове, зеленчуци, морски дарове, супи, сосове и др., а охладената готова храна може да се съхранява в продължение на 2-3 седмици.

В ролята си на съучредител на световната инициатива Save Food MULTIVAC инвестира в разработването на нови методи за опаковане и обработка на храни, удължаващи срока на годност на продуктите. В тази връзка очакванията на домакините от Мултивак България са свързани както с представянето и обучението на най-добрите шеф-готвачи от страната в Sous Vide технологията, така и с популяризирането на идеята за намаляване на количеството похабена и изхвърлена храна посредством използването на нови методи за вакуум опаковане, опаковане в газова среда, обработка с НРР и други способи, удължаващи срока на годност на продуктите и свеждащи до минимум количеството похабена храна.

Интересни подробности и снимки от събитието очаквайте на сайта ни в дните след представянето на Sous Vide технологията от д-р Гюсо на 22 април в шоурума на Мултивак България в София.

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар