Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Пет години Мултивак България

С тържествен водосвет и зрелищно шоу на 24 октомври 2013 г. екипът на Мултивак България отбеляза своя петгодишен юбилей. Специален гост на събитието бе водещият на „Бързо, лесно, вкусно“ – Ути Бъчваров. Популярният актьор и шеф-готвач представи революционната концепция MYLAR®COOK, като пред очите на присъстващите лесно и бързо вакуумира продуктите заедно с подправките и сготви вече дълбоко замразените храни (риба и пиле), които при дегустацията се оказаха изключително вкусни.

Гостите станаха свидетели как MYLAR®COOK технологията сбъдва мечтата на всички, които обичат да готвят – за кратко време да постигат невероятни резултати в кухнята.

Как работи MYLAR®COOK? Благодарение на специално разработено от DuPont Teijin Films фолио продуктите за готвене се опаковат заедно с подправките на специална термоформовъчна машина MULTIVAC. Така опаковани те могат да бъдат замразявани или съхранявани при плюсова температура, тъй като бариерните свойства на опаковъчния филм удължават срока им на годност. По всяко време, когато пожелаете, можете да извадите опакованите продукти от хладилника и да ги приготвите в микровълнова фурна, на водна баня или в електрическа фурна, тъй като фолиото издържа в градусовия диапазон от –50ºС до +220ºС.

MYLAR®COOK технологията е разработена за продукти, съдържащи протеини (месо, птици, риба) и гарантира запазване на техните естествени аромати, витамини, минерали и влага. Освен нея е разработена и MYLAR®BAKE технология за опаковане и изпичане в опаковката на тестени изделия (хляб, баница, щрудел, сандвичи и т.н.). Процесът на приготвяне е максимално икономичен, безопасен и с минимален риск от замърсяване на храните. По време на печенето, при достигане на подходящата температура и налягане, уплътненият шев на опаковката се отваря от само себе си. Това дава възможност за запичане на продукта (получава се т.нар. ефект на коричката) и отвеждане на парата с цел по-бързо и безопасно охлаждане на готовото ястие. По този начин отпада нуждата от допълнителни клапани за вентилиране. И още нещо: така приготвеният продукт е с хрупкава коричка отвън и сочен отвътре.

Технологията MYLAR®COOK гарантира високо качество на приготвените храни – солите и минералите не се изпаряват, а остават в продукта, което позволява да се използват само 30% от обичайно необходимото количество сол и само половината от обичайно необходимите подправки. Освен това продуктът се приготвя много по-бързо, което пести време и електроенергия. И не на последно място – след целия този процес кухнята остава чиста.

Повече подробности, каква е равносметката за изминалите пет години и какво предстои на Мултивак България, можете да прочетете в интервюто ни с управителя на компанията Ивайло Димитров.

 
05.11.2013 12.34ч.
автор: ProPack Magazine
0Коментари
Категория:

Събития/Изложения


Таг :

Опаковъчни технологии, Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар