Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Нуждаем се от екологични и икономически обосновани решения във всички сфериГрадове, където рециклирането е на почит, с по-чист въздух, с уличен трафик без задръствания, със сгради, които спестяват и произвеждат енергия. Кои са съвременните решения, които ни карат да бъдем по-отговорни към природата и себе си? Променящият се климат и намаляването на ресурсите са ясно послание за необходимостта от прилагане на принципите на устойчивото развитие във всички области.

От 11 – 13 март в София ще се проведат изложенията и конференциите за Югоизточна Европа, обединявайки следните тематични акценти: 'Smart Cities' (интелигентни градове)„Енергийна ефективност и възобновяема енергия“ и 'Save the Planet' (управление на отпадъци и рециклиране). И тази година се откроява тенденцията за силно участие на чуждестранни компании в изявата – 46% от изложителите са от 16 страни, споделят организаторите от Виа Експо.

За три дни територията на изложенията ще се превърне в място за продуктови презентации, трансфер на знания и създаване на контакти.

Нараства интересът към темата за интелигентните градове. Изложителите ще представят енергийно ефективни решения за осветление, отопление, охлаждане и климатизация. Постоянно увеличаващият се брой превозни средства налага преосмисляне на организацията на градския транспорт. 'Smart Cities' предлага алтернативи за подобряване на трафика, контрол на достъпа и паркирането, популяризира методите за превръщане на традиционния автомобил в електрически. За първи път ще бъде показан лесен и забавен начин за закупуване на билет в градския транспорт чрез мобилен телефон.

Благодарение на новите технологии отпадъците вече могат да се разглеждат като ценен ресурс. В рамките на 'Save the Planet' изложителите ще покажат технологии и оборудване за рециклиране, оползотворяване, събиране, транспорт, компостиране и третиране на различни видове отпадъци. 

Австрия е стратегически партньор и Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Австрия в България, оценява събитието като добра отправна точка за участниците на Австрийския павилион за контакти с общини и български партньори в контекста на новия програмен период за европейско финансиране.

Никога преди въпросите за енергийната ефективност не са били толкова тясно свързани с ежедневието ни. Фирми от България и Австрия ще покажат ново поколение системи, които намаляват чувствително топлинните загуби и осигуряват комфорт на обитаване. Ефективността и екологичният отпечатък вече диктуват избора на технологии за производство на енергия. Най-бързо развиващият се сегмент в микса от възобновяеми енергийни източници е биоенергията. На територията на изложението „ЕЕ и ВЕ“ ще бъдат демонстрирани когенераторни и биогаз инсталации, котли и камини за изгаряне на биомаса. Те са изключително екологична и икономически обоснована инвестиция, подходяща за отоплителни централи, хотели, обществени сгради, оранжерии, животновъдни ферми, предприятия от леката и тежка промишленост. Възобновяемите източници  - слънце, вятър, топлината на земята и отпадъците - през последните години затвърждават своята позиция като алтернатива на конвенционалните източници.

Паралелните конференции ще поставят фокус върху темите: рециклиране на строителни отпадъци, кръговата икономика, локално добиване на енергия от възобновяеми източници, интелигентни транспортни решения. Експерти ще разгледат добри практики за устойчиво градоустройство, сгради с почти нулева енергийна консумация, финансиране на проекти за енергийната ефективност.

Сред лекторите са експерти от Европейската мрежа на професионалисти по опазване на околната среда (ENEP), Европейската асоциация за технологии и съоръжения за разрушаване в строителството (EDA), Euroheat & Power, Международен алианс за съхранение на енергия и батерии (IBESA), Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на околната среда и водите, Архитектурния съвет на Европа, Камарата на архитектите в България, Университет в Цукуба (Япония) и др.

Виртуален план на изложбените зали

За повече информация: www.viaexpo.com

 
06.03.2015.
Автор: ProPack Magazine
0 Коментари
Таг :

Изложения, Екология, Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар