Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

interpack 2023 (4 – 10 май 2023)

След по-малко от седмица най-голямото изложение в света на опаковъчната индустрия ще събере изложители и гости в Дюселдорф за преглед на пазара и иновациите в сектора. Авангардни технологии и чрез тях тенденциите в опаковането, предизвикателствата по веригата на доставки и възможностите за развитие на индустрията ще представят близо 2700 компании от 60 страни.

Под мотото „Просто уникален“ в 18 изложбени зали панаирът ще предложи на посетителите най-добрите решения за опаковане на храни, напитки, сладкарски и тестени изделия, фармацевтични и козметични продукти, нехранителни и промишлени стоки.

Сладкарски изделия, печива и зърнени храни

От опаковки от моно- и иновативни материали до цифрови машини за опаковане на сладкарски изделия, печива, закуски и зърнени храни свои решения в зали 1, 3 и 4 ще представят компаниите: Sollich, Aasted, Theegarten-Pactec, Chocotech, Bühler, Winkler, Dünnebier, Hebenstreit, Rheon Automatic Machinery, Colussi Ermes, Tonelli, TT Italy, Reading Bakery System.

Храни, напитки, нехранителни и промишлени стоки

В отговор на ръста на глобалното търсене на опаковани храни и свързаните с тях предизвикателства по веригата на доставки и съхранение най-доброто от своето портфолио ще покажат Multivac Sepp Haggenmüller, Ulma Packaging, Weber Maschinenbau, Fuji Machinery (зали 5, 11 и 14), Fawema, Coesia, Syntegon Technology, Duravant (зала 6). Със свои щандове в частично оформените като зони за разходка зали 11, 12, 13 и 14 ще се представят Omori Machinery, Mettler-Toledo (зала 11), Extend Great International, Haver & Boecker (зала 12), KHS, Krones, Aetna Group, Sidel, ProMach (зала 13), Gerhard Schubert Verpackungsmaschinen, Ishida Europe Limited, Loesch-Hastamat, tna solutions (зала 14). Представителите на бутилиращата индустрия ще намерят най-новите решения за опаковане на напитки в зала 13.

Фармацевтика и козметика

Глобалните демографски промени и нарастващите изисквания по отношение на безопасността, проследимостта и защитата от фалшификация на лекарствени изделия предоставят широк хоризонт за внедряването на иновации в опаковъчната индустрия. Тенденциите в тази посока през призмата на най-новите продукти от своето портфолио (системи, машини и технологии за опаковане) ще покажат IMA Industria Macchine, Marchesini Group, Optima packaging group, Romaco Holding, Körber Medipak Systems и компании от групата Excellence United (зали 15, 16 и 17).

Опаковъчни материали и опаковки

Зали 7, 7а, 8а, 9 и 10 са мястото, където посетителите ще могат да намерят щандовете на близо 1/3 от изложителите и на практика всички видове материали за опаковки, опаковки и помощни средства за опаковане. Сред имената на многобройните изложители разпознаваме Sappi Europe, Sonoco, Mayr Melnhof Packaging, Berry Global, Schütz GmbH, S.I.T. Group, Seda International Packaging и много други.

Етикетиране, маркиране, довършителни процеси

Интересуващите се от новостите в етикетирането, маркирането, довършителните процеси, в това число и персонализирането, ще трябва да посетят зали 8а и 8б. Свои продукти (системи и технологии за етикетиране и маркиране) там ще представят Bluhm Systeme, Langguth, Domino Printing Sciences, Videojet Technologies, Herma, Possehl, както и специализираните в решения за производството на опаковки и интегриран печат на опаковки компании Starlinger, Totani, Fujifilm Europe, Brückner Group, HP (Германия).

„Всяка част e от значение“

Под това мото търговският панаир с фокус върху компонентите, който ще се проведе като съпътстващо събитие в обособената за целта зала 18 (между зали 10 и 16), ще предостави възможност на посетителите на interpack да намерят важните за производството на опаковки задвижващи механизми, контролни блокове, сензори, индустриален софтуер, системи за автоматизация, машинни части, периферни устройства и т.н. на компании като Pilz, Gimatic, Igus, Voestalpine Edelstahl, Mädler и др.

Статията е публикувана в брой 1 / 2023.

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар