Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

MULTIVAC Marking & Inspection ще презентира иновативна етикетираща технология на изложението Fachpack 2013

На изложението Fachpack 2013, което ще се проведе от 24 до 26 септември 2013 г. в Нюрнберг, Германия, специалистът в етикетирането и маркирането MULTIVAC Marking & Inspection ще презентира специалната си етикетираща машина за фармацевтични опаковки, която ще поставя етикети върху огънати картонени опаковки. Това ще осигури надеждно доказателство за потребителите на тези продукти, че те са напълно непокътнати. Наред с това интегрирано в етикетиращата машина маркиращо устройство може да отпечатва върху капачето на опаковката матричен код-носител на данни.

Лекарствените средства, които са в продажба в ЕС в краен срок до 2017 г., трябва да бъдат снабдени със специални идентификатори за безопасност, посредством които негодните опаковки лесно могат да се разпознаят и оттеглят от продажба.

Директива 2011/62/ EU на ЕС за борбата с негодните лекарствени средства, която изтече през юли 2011 г., предвиждаше такива мерки. Специалните елементи, гарантиращи безопасността на продукта, трябва да бъдат означени върху опаковката и да са осигурени от производителя. Това ще позволи на дилърите на едро на лекарствени средства да проверяват идентичността им и да идентифицират отделните опаковки и да отстраняват онези, които са с нарушена цялост. Като част от Директивата е изискването за защита от нарушена цялост на опаковката на фармацевтични продукти.

Доказателство за това могат да предоставят например специални елементи на дизайна на опаковката като огънати картонени страни или лепящи капачета, или пък специални залепващи се етикети. „Тъй като системата за огъване на страните на картонени опаковки и прегъването от само себе си не могат да бъдат променени поради валидиране, то най-удачното и единствено средство е употребата на лепящи етикети върху картонена опаковка при работещи опаковъчни линии“, споделя г-н Удо Кестинг, специалист в сектора „Приложения във фармацевтичната индустрия“ на MULTIVAC Marking & Inspection.

На изложението Fachpack 2013, специалистът в етикетирането и маркирането от гр. Енгер, Германия, ще представи етикетираща машина, поставяща залепващи се етикети, които могат да прилепват към неравни картонени опаковки. По този начин търговците и клиентите могат да се уверят дали опаковката и продуктът са непокътнати, или точно обратното. Този вид етикетираща машина поставя етикети в долната и горната част на опаковката и производителността ѝ е до 400 цикъла/минута. Етикетите допълнително биват притисккани по краищата, така че да се осигури надеждно залепване на картонените капачета. Наличието на лепящ етикет се контролира от фотоклетка. Картонени опаковки без етикет се изхвърлят от линията и се придвижват до контейнер с негодни опаковки.

Интегрирана принтерна система за матрични кодове

Замислена в началото като система за защита от пиратство, системата за проследяване използвана в ЕС, а също и в държави като Австралия и САЩ, и в държави от Южна Америка и Азия, където матричните кодове се нанасят странично на картонените опаковки, са следени и архивирани от фармацевтични отдели за инспекция. За тази цел новите етикетиращи машини на MULTIVAC Marking & Inspection за огънати картонени опаковки са оборудвани с т.нар. термо-трансферен принтер Wolke. Управлението на данни и мониторингът на матричните кодове се осъществява от управление за инспекция LAETUS.

Ако се изисква, етикетиращата машина може се оборудва и с допълнителен диспенсър за поставяне на винетни етикети отгоре върху опаковката.

Опростени и интуитивни операции

Инсталацията чрез окачване, която е разработена, за да отговори на изискванията на фармацевтичната индустрия, дава възможност всички функции да се управляват от терминала на опаковъчната линия. Благодарение на интуитивния MULTIVAC HMI 2.0 интерфейс, снабден с голям цветен тъчскрийн дисплей с размери 12.1", процесите могат да се управляват лесно, всички производствени етапи се визуализират, а отделните нива на достъп са защитени с парола.

За MULTIVAC Marking & Inspection
MULTIVAC Marking & Inspection е един от водещите производители на етикетиращи съоръжения и системи за директен печат. В миналото компанията бе известна с името MR Etikettiertechnik, тя е основана през 1972 г. в гр. Енгер, провинция Вестфалия в Германия, и е част от групата MULTIVAC от 1993 г. Нейното продуктово портфолио се простира от принтери за напречен печат и най-иновативните етикетиращи устройства Xbelt, до етикетиращи устройства с транспортна лента и етикетиращи устройства към поточни линии, също така и етикетиращи устройства за кашони и други транспортни опаковки, и системи за директен печат върху фолио. Спектърът от продукти се допълва от системи за инспекция, например контролни везни, метал-детектори и системи за инспекция с рентген (X-ray инспекция). Всички тези устройства могат да бъдат интегрирани към опаковъчни линии и значително да допринесат за подобряване на контрола на качеството и съответствие с установените производствени стандарти. И не на последно място MULTIVAC Marking &Inspection предлага на всички свои клиенти производството на специални устройства по индивидуални технически задания.

На изложението Fachpack 2013 MULTIVAC Marking & Inspection ще бъде в Палата 1, щандове 1-321 и 1-221.

За допълнителна информация:
Мултивак България ЕООД
София 1715 ,ул. Околовръстен път 251, ж.к. Младост 4
тел/факс: 02 988 5500, 02 988 5588
e-mail: office@bg.multivac.com
Уебсайт: www.multivac.bg

За изложението: propackmagazine.bg/bg/Събития/FachPack/23

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар