Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

29 фирми получиха златни медали за храни и напитки на водещите изложения в сектора

29 фирми получиха „златните медали“ за храни и напитки на водещите в България и Югоизточна Европа изложения в хранително-вкусовата индустрия. Те бяха отличени в конкурса „Златен медал с диплом“ 2015. Това се случи на официална церемония в четвъртък (втория ден) на най-големите изложения в хранително-вкусовата индустрия МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК.

Международните специализирани изложби продължиха до 14 ноември (събота). Тази година изложенията успяха да привлекат около 20% повече изложители. Впечатленията от първите два дни показват, че има ръст и на посетителите.

Признание от професионално жури от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и представители на браншовите организации получиха компании от всички сектори на индустрията.

От половин зала тази година, следващата хлябът и хлебните изделия ще заемат цяла зала, обеща председателят на Националния браншови съюз на сладкарите и хлебарите в България Мариана Кукушева. Всяка година интересът на бизнеса за участие се увеличава, коментира и Антоанета Божинова, изпълнителен директор на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

На МЕСОМАНИЯ 7 фирми получиха 10 златни медала. Сред отличените продукти преобладаваха телешките деликатеси. Млечните продукти на 6 компании впечатлиха журито на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО. От света на хляба и хлебните изделия бяха отличени 7 фирми с 14 златни медала. Това доказва колко голямо е разнообразието на печива и десерти. Пекарни и големи заводи в индустрията наблягат на традиционните продукти като баницата, но добавят много типични и нетипични вкусове в хляба, като например различни семена. Пълнозърнест нарязан тост, хляб селски ръжено-пшеничен, ръжен и протеинов вечерен хляб получиха високи оценки. С пълнозърнест тост нарязан още веднъж преоткрихме силата и енергията на водата, коментира Маргарита Добрева от ЕЛИАЗ. Така се получи хляб със седем дни срок на годност, допълни тя. Компанията участва вече 22 години на изложението БУЛПЕК, още от самото му създаване, което я прави най-дългогодишния изложител. Вятърът на Троянския Балкан носи хармония и любов, а вкусовите качества на планинския хляб донесоха за пореден път отличие на „Хлебопроизводство и сладкарство“ - гр. Троян. В ИНТЕРФУД & ДРИНК бяха отличени 5 фирми със седем златни медала. Отличията получиха Био сок от Арония, руска салата, традиционна едросмляна лютеница, сос басилико, домашна юфка.

САЛОН НА ВИНОТО награди 5 вина на 4 компании със „Златен медал с диплом“. Червени и бели вина от големи заводи и малки бутикови изби от България и Тоскана получиха най-високия комплимент от компетентното жури.

Всички компании, които получиха „Златен медал с диплом“, може да видите тук.

Българската стопанска камара също раздаде дипломи на конкретни фирми от различните сектори на хранително-вкусовата индустрия.

Тази година на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК участваха над 380 български и чуждестранни компании от Румъния, Гърция, Полша, Унгария, Словакия, Италия, Испания, Германия, Австрия, Холандия, Турция.

 
23.11.2015 12.04ч.
автор: ProPack Magazine
0Коментари
Категория:

Събития/Изложения


Таг :

Изложения, Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар