Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

„Дни на отворените врати“ в МУЛТИВАК България

  •  
  •  
  •  

В края на седмицата (от 5 до 8 ноември 2014 г.) МУЛТИВАК България ще събере в шоурума си в София настоящи и бъдещи клиенти, за да демонстрира най-новите опаковъчни решения на MULTIVAC - камерна машина с конвейер B 210, термоформовъчна машина R 085 и трейсийлър Т 600.

Целта на лидера в доставката на опаковъчни решения за хранително-вкусовата промишленост MULTIVAC, а чрез него и на „МУЛТИВАК България“, е да предложи на местния пазар ценово оптимизирани, компактни, ефективни и високопроизводителни машини, които могат да създават висококачествени продукти с добавена стойност.

Какви са предимствата на високотехнологичните предложения?

Новата камерна машина с конвейер B 210 на MULTIVAC е икономично модулно решение за скоростно опаковане на продукти в пликове с възможност за адаптация в производството съобразно изискванията на клиента. Машината позволява оборудване с два модела камери с размери - ширина 1150 mm x дълбочина 500 mm, и ширина 800 mm x дълбочина 670 mm, и предлага възможност за избор между две височини на капака и различно разположение на лепящите шини. Оборудвана е с електрически задвижван капак на камерата и с автоматичен транспортен конвейер.

Ценово атрактивното компактно решение може да бъде допълнително оборудвано с входящ конвейер и да се ползва като камерна машина с конвейер - аналогична на познатите до момента модели на MULTIVAC.

Височината на транспортния конвейер в камерата може да се регулира чрез натискане на един-единствен бутон. Машината позволява увеличаване производителността на работния цикъл посредством регулиране отстоянието на капака от камерата съобразно височината на продукта.

На практика високоадаптивната В 210 няма ограничения по отношение не само на размерите, но и на типовете продукти, които може да опакова.

Моделът B 210 разполага с интуитивен машинен терминал MC10, в който могат да се съхраняват до 30 рецепти. За разлика от пневматично задвижваните камерни капаци на повечето камерни машини механизмът тук е електрически задвижван и не изисква сгъстен въздух.

За производството на опаковки в термосвиваеми пликове моделът B 210 може да бъде разширен в линия за термосвиване с добавяне на тунел за термосвиване (SE 115) и тунел за сушене (TE115). Високото качество и надеждната издръжлива конструкция от неръждаема стомана и хигиеничният дизайн MULTIVAC Hygiene DesignTM са гаранция за най-улесненото почистване, което има положителен ефект върху сигурността на опаковките и безопасността за потребителите.

Новият компактен модел R 085 е разработен специално за широк спектър от сектори - за онези компании, които целят опаковане чрез автоматизирани термоформовъчни машини, и може да бъде поръчан с четири различни стандартни формата. Подходящ е за опаковане на слайс и цели продукти, и ползва както меко, така и твърдо фолио.

R 085 има приложение в производството на вакуум опаковки и опаковки с модифицирана газова среда, така че с него производителите могат да отговорят на абсолютно всички изисквания за удължен срок на годност. Благодарение дълбочината на изтегляне до 80 mm, R 085 предлага пълен спектър от възможности за опаковане и дизайн.

Електрически задвижваният термоформър има подобрена енергийна ефективност и е особено подходящ за малки партиди. Това е и една от причините, поради които лесното за управление базово решение за автоматично опаковане е търсено като гъвкава опаковъчна алтернатива, която бързо и надеждно може да бъде модифицирана.

R 085 разполага с контролно управление IPC 06 и с интегриран в контролното табло потребителски интерфейс HMI 2.0 със сензорен дисплей, гарантиращ лесната ергономична и интуитивна работа с машината. Внедрената в термоформъра система за смяна тип „чекмедже“ позволява бърза смяна на форматите за формоване и лепене, а благодарение на хигиеничния си дизайн, машината лесно може да бъде почиствана отвътре и отвън.

Високопроизводителният трейсийлър Т 600 ще бъде показан за първи път в България след демонстрациите на Interpack 2014 г. Подходящият за средни и големи по капацитет производства Т 600 има производителност 40 тарелки в минута и е лесен за интегриране. Моделът е високоадаптивен и може да опакова: в МАР атмосфера със и без LID фолио, да произвежда Isopak skin опаковки, както и да опакова на основата на Slicepak концепцията.

Премиерата на трейсийлъра Т 600 ще бъде в комбинация с етикетиращата машина Baseline L 301. Присъстващите ще могат да се убедят, че бързата настройка и управление от един-единствен терминал на всичките три процеса - опаковане, етикетиране и маркиране, са забележителни.

По подобие на всички опаковъчни машини на MULTIVAC Т 600 е снабден с патентования хигиеничен дизайн MULTIVAC Hygienic DesignTM, което го прави идеален за употреба в рискови от хигиенна гледна точка сектори.

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар