Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

„Ден на печатните технологии в съвременния свят“ 2013

На 17 октомври 2013 г. в България се проведе третата национална специализирана полиграфическа конференция, която тази година бе под наслов „Ден на печатните технологии в съвременния свят – оттук накъде?“.

Конференцията е инициирана и се организира от Принт енд Пъблишинг ООД – издател на българските специализирани списания Полиграфия, ProGrafica и ProPack и за втора година се забелязва тенденцията, че тя добива популярност и предизвиква интерес и сред чуждестранни партньори, като вече излиза и извън „границите“ на България.

Зала „Витоша“ в Интер Експо Център София събра над 170 колеги и специалисти в директна среда и професионална атмосфера. След настъпилите икономически и технологични промени през последните години в полиграфическия бранш, присъстващите имаха възможност да чуят „Оттук накъде?“ ще продължат тазгодишните участници.

В третата национална полиграфическа конференция взеха участие фирмите:

Müller Martini – световен лидер в разработването, производството и маркетинга на системи за довършителни полиграфически процеси и на ролни офсетни печатни машини. Партньор на компанията за България е търговското представителство Мюлер Мартини България с управител г-н Чавдар Дишков.

Полиграфснаб АД – една от най-големите и водещи фирми – вносител на хартии в България. Компанията през 2014 г. ще отбележи своя 65-годишен юбилей.

• Партньорът на Полиграфснаб Heinzel Group Austria – един от най-големите производители на избелена иглолистна целулоза в Централна и Източна Европа.

Xeikon International BV – иноватори в сферата на цифровата технология за печат. Компанията проектира, разработва и доставя приложения за ролни дигитални цветни преси за етикети и опаковки, печат на документи, както и за печат в голям обем.

БиЕмДжи ООД – водещ оторизиран дистрибутор за България на компаниите Autodesk, Fujitsu, Adobe Systems, SONY Creative Software, NetIQ, Novell, SUSE, ABBYY, NERO, Corel Corporation, Pantone и партньор на Microsoft. Софтуерен производител на продукта за работа с текстове на български език Кирила.

Müller Martini представи темата „Офсетов печат за гъвкави опаковки. Лектор бе Ing. Bernhard Brandstätter търговски мениджър Packaging REE в Müller Martini.

Полиграфснаб и Heinzel Group Austria представиха „115 млн. Евро: загуба на пари или вяра в бъдещето. Лектори бяха инж. Пламен Личев директор „Търговско направление в Полиграфснаб и Werner Hartmann управляващ директор Starkraft в Heinzel Group Austria.

Xeikon International BV представиха две теми: „Xeikon Trillium: пробив в печатните технологии с лектор Patrick Van Baelen директор „Печат на документи“ за Европа в Xeikon International BV и „Оптимизиране производството на етикети“ с лектор Jeroen Van Bauwel директор продуктов мениджмънт в Xeikon International BV.

БиЕмДжи представиха „Съвременният софтуер за предпечат – как да се конкурираме успешно. Лектори бяха Боян Бойчев управител на БиЕмДжи и Никола Иванов продуктов мениджър в компанията.

 

Презентациите от програмата на конференцията са публикувани в регистрационния сайт, създаден специално за събитието, в раздел „Програма“ на адрес:

http://www.printday.print-publishing.bg/programs

За контакт с лекторите: http://www.printday.print-publishing.bg/teachers

Третата национална специализирана полиграфическа конференция „Ден на печатните технологии в съвременния свят – оттук накъде? бе подкрепена от Съюза на печатарската индустрия в България и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар