Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Първата производствена база на MULTIVAC в Източна Европа отвори врати у нас

  •  
  •  

На 6 юни 2018 г. в Божурище бе открита новата производствена база на МУЛТИВАК България Продакшън ЕООД. Гости на церемонията бяха държавният министър на икономиката, енергетиката и технологиите на Бавария – Франц-Йозеф Пшиерер, главният изпълнителен директор на MULTIVAC Group – Ханс-Йоахим Бьокщегерс, главният технически директор – Гуидо Шпикс, главният финансов директор – Кристиан Трауман, премиерът на Република България – Бойко Борисов, зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев, кметът на Божурище – Георги Димов, представители на Българската агенция за инвестиции, Национална компания Индустриални зони ЕАД, членове на борда на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

„Щастлив съм, че сериозният пазарен дял на MULTIVAC в България, доброто ни образование и инфраструктура, както и фактът, че имаме законодателство, стандартизирано с европейското, станаха причина инвестицията на групата в Източна Европа да бъде направена именно тук – заяви на състоялата се пресконференция управителят на МУЛТИВАК България Продакшън Ивайло Димитров. – До края на годината в новата производствена база на МУЛТИВАК Блгария Продакшън в Божурище предстои да бъдат инсталирани още (40) ултрамодерни машини за производство на малки модули и части за машините на MULTIVAC. Разбира се, ще продължим да развиваме и share service или споделените услуги. Имаме намерение в бъдеще да създадем R&D отдел. Общо в трите години на инвестицията ще отворим 153 нови висококвалифицирани работни места. Във връзка с това не мога да не отбележа, че в нашия тим има доста квалифицирани високоплатени специалисти, които получават достъп до най-добрата технология в този бизнес. Целта ни е те да живеят добре и да се развиват в България. За мен като български мениджър това е изключително важно.“

„Страната ви има чудесно геополитическо разположение – на кръстопътя между Европа, Азия и страните от бившия Съветски съюз и е член на ЕС, което ще улесни движението на стоките – коментира мотивите за избор на място за инвестицията главният изпълнителен директор на MULTIVAC Group Ханс-Йоахим Бьокщегерс. – Дойдохме в България, защото тук има добре обучени квалифицирани специалисти, които могат да работят на нашите машини и специално избрахме София като място за производство заради близостта на Техническия университет, от който ще можем да набираме нашите кадри. Освен това разходите за труд и енергия тук са доста конкурентни в сравнение с Германия, където са по-високи. Не смятам, че това положение ще се задържи и в бъдеще, но към момента би ни помогнало да утвърдим позицията си на световния пазар.“

В новата производствена база на MULTIVAC в Божурище ще се произвеждат струговани и фрезовани детайли от неръждаема стомана, които ще бъдат вграждани в опаковъчните машини на групата в заводите ѝ в Германия и Австрия.

В просторния шоурум на МУЛТИВАК България Продакшън ще бъдат възобновени и успешните инициативи на МУЛТИВАК България – „Дни на отворените врати на Мултивак“ и „Мултивак академия“. Клиентите на компанията ще могат да се възползват и от възможността да опаковат своите продукти в опаковъчния център в Божурище.

Пълният текст на интервютата и подробности от церемонията по откриването на МУЛТИВАК България Продакшън – скоро в бр.3/2018 на сп. полиграфия с ProPACK.

 
20.06.2018 13.46ч.
автор: Екатерина Николова
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Опаковъчни технологии, Новини, Събития, Интервюта

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар