Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Ново решение на MULTIVAC за пълнене и опаковане на вода в термоформовани опаковки

В края на миналата година MULTIVAC представи своята R 900, разработена за порциониране на питейна вода. Базовата конфигурация на машината работи със скорост до 160 опаковки в минута с вместимост 150-200 мл (32 л в минута) и е напълно приложима за опаковане на тестери на течни или полутечни продукти като кисело мляко и др.

Подреждането на опаковките в линията е решено във варианта 5 колони и 2 реда. Дозирането на течностите става посредством контролен терминал с интегриран потребителски интерфейс версия HMI 2.0, а процесът е толкова прецизен, че допустимите отклонения от целевото количество са не повече от 1%.

С цел минимизиране времето на престой за смяна на фолиото машината е разработена за работа с джъмбо ролки долно фолио. Разделянето на порционираните опаковки е базирано на системата от типа „едновременно рязане“, което позволява създаването на опаковки с изключително фин външен ръб. Механизмът за рязане модел KPS 08 е оборудван с решетка за рязане, така че матрицата с опаковките да преминава директно през решетката в контейнер на изхода на линията. Към това опаковъчно решение могат да бъдат интегрирани допълнителни машини като машина за опаковане в кашони или принтер за директен печат върху фолио.

Заради питейната вода, която е обект на стриктни хигиенни изисквания, R 900 е разработена в съответствие с хигиеничния дизайн на MULTIVAC - Hygienic DesignTM. Системата за почистване CIP, UV-C дезинфекция и ламинарен поток позволява лесното почистване и сервизиране на машината, а изработеният от неръждаема стомана корпус има скосени повърхности без остри ъгли и вдлъбнатини с цел отстраняване и на най-малките остатъци и лесното поддържане на изискуемата хигиена.

Благодарение на интегрираната система за почистване Clean-in-Place system (CIP) на MULTIVAC дори и пълначната система за вода може да бъде почистена без демонтаж. Напълно автоматичната и контролирана система чисти и дезинфекцира и най-труднодостъпните вътрешни места в машината, с което увеличава ефективността на нейното обслужване, опериране и зареждане.

За елиминиране на попадналите в зоната за опаковане бактерии и микрочастици пълначната система за вода може да бъде допълнително оборудвана със съоръжение за ламинарен поток.

Дезинфекцията на фолиото за питейна вода става посредством UV-C радиация преди контакта му с формовъчния и лепящ инструмент, с което се минимизира рискът от попадане на микроби в напитката.

И не на последно място - порционираните опаковки разполагат с ъгъл за лесно отваряне, което ги прави предпочитани от авиокомпаниите в цял свят.

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар