Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Брой 5 на сп. Полиграфия с раздел ProPACK

Скъпи читатели,

Повече от сигурно е, че бр. 5/21 на сп. полиграфия няма да даде отговор на големите глобални, нито дори на по-малките национални въпроси, които тревожат умовете и сърцата ви, но за сметка на това ще ви провокира да погледнете към случващото се в бранша у нас, в Европа и по света.

В броя припомняме предимствата на H-UV технологията на Komori и отговаряме на въпроса как комбинацията палетизатор Solema – машина или линия за телово или концево шиене на Müller Martini може да повиши производителността.

Чрез Ивайло Дишков от страниците на броя поглеждаме към първите книговезки шевни машини и модерните индустриални времена (края на XVIII – началото на XIX век).

Не подминаваме и горещата тема за нерегламентираните енергийни добавки и ценовия ръст на хартиите и картоните, които тепърва ще рефлектират върху бизнеса у нас.

Отправна точка на разговора ни с председателя на Съвета на директорите на „Билборд“ АД – Калин Генчев, е 20-годишнината на компанията в контекста на бъдещето на печатната индустрия.

Статията на инж. Десислава Йорданова и доц. Пепо Йорданов е на тема „Теоретичен анализ на печатни елементи от фотополимерни форми за флексопечат“. Тема на статията на Симеон Марков е хартията от трева.

Статията на проф. Христо Кафтанджиев изследва ефективността на рекламните апели от времето на финансовата криза от 2008 г. през призмата на маркетинговите комуникации.

Разказът ни за поета Марио Нестороф ще ви отведе до другия край на света, в Аржентина, където живеят потомците на първите български емигранти от 30-те години на м.в.

Разделът „Книгоиздаване“ проследява появата на първите писани текстове в далечна Япония.

В очакване на най-пъстрите изложения за потребителски стоки от страниците на броя поглеждаме към 2022 година и франкфуртския панаир.

Провокирани от динамиката на протичащите в глобалната опаковъчна индустрия промени, в частта ProPACK проследяваме тенденциите при обучението на специалисти по опаковане у нас и отчитаме предимствата на икономиките на бъдещето. За настроение и защото опаковките, без които не можем, стават все по-вълнуващи, ви представяме няколко наградени проекти от тазгодишните конкурси „Приз Пак“ и „Заводной апельсин“.

Брой 5/21 на сп. полиграфия с раздел ProPACK ще бъде при вас в средата на месец ноември.

 
11.11.2021 12.35ч.
автор: ProPack Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Новини

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар