Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Брой 5 на сп. Полиграфия с раздел ProPACK

Скъпи читатели,

В съзвучие с пъстротата на есента в бр. 5/20 на сп. полиграфия сме подбрали за вас микс от материали с различна насоченост. Те ще са и ориентирът ви за случващото се в бранша и свързаните с него сфери на дейност в последните месеци на необичайната и нелека за всички ни 2020 година.

Разговорът ни с изпълнителния директор на „Лито Балкан“ – инж. Борис Димитров, е за предизвикателството да си първият в страната, въвел успешно серийно производство на In-mold етикети.

Чрез Ивайло Дишков ви запознаваме с възможностите за производство на ултракъси тиражи с влагащо-шиещата машина Prinova на Müller Martini и с гледната точка на студента от Щутгартския медиен университет Арне Клагес за отпечатъка на печата и за интернет като вариант на печата.

Статията на инж. Васил Станев и инж. Стефан Славчев разглежда специалността „Полиграфия“ в пресечната точка на образователните институции, полиграфическата общност и бизнеса.

Чрез представителя на Avery Dennison Label and Packaging Materials Europe за България – ТАРА-МД ЕООД, в броя правим преглед на решенията за устойчиво опаковане от продуктовото портфолио на компанията.

Статията на Симеон Марков е на тема „Топ 5 на най-популярните софтуери за структурен дизайн на опаковки и дисплеи“.

Петата тема от поредицата „В света на книгите“ проследява няколко периода от историята на раннопечатната корейска книга от времето преди Христос до днес.

В духа на източните традиции е и изложбата Плакати & Букви / Хангъл & Кирилица, към която поглеждаме с Албена Спасова.

Специален гост на страниците на списанието е художникът Иван Кашлаков.

Статията на проф. Христо Кафтанджиев анализира възможностите за изразяване на значения в рекламата с помощта на човешкото тяло.

Частта ProPACK е подчинена на темата за устойчивото опаковане. В тази посока са и няколко от решенията на MULTIVAC.

Статията на гл. ас. Делян Господинов от УХТ – Пловдив разглежда възможностите за получаване и обработване на иновативни опаковъчни материали чрез йонизиращи лъчения.

Акцент в интервюто ни с доц. Димитър Пешев от ХТМУ – София е оползотворяването на отпадъчните продукти от производството на етерични масла у нас.

За настроение в раздела представяме и няколко наградени дизайна от тазгодишния Pentawards.

Брой 5/20 на сп. полиграфия с раздел ProPACK ще бъде при вас второто десетдневие на месец ноември.

 
11.11.2020 08.48ч.
автор: ProPack Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Новини

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар