Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Брой 3 на сп. Полиграфия с раздел ProPACK

Скъпи читатели,

Информационното ни пътешествие в разгара на лятото започва с преднамерен разговор с лицето на печатница „Диагалпринт“ – Диян Петков. Причината за това е готовността на екипа да отпечата бр. 3/20 на сп. полиграфия в нелеката за компанията юбилейна 2020-та година.

Тема на следващия ни разговор с Юлиян Шамлиев от „Полихром Сервиз“ е новата услуга – лазерно почистване на валове и доставка на системи за лазерно почистване, която компанията предлага на своите клиенти от юни т.г.

Повод за лятната ни среща със собственика и управител на „Симолини-94“ Николай Здравков е новото оборудване на печатницата – машина за каширане на твърди корици, и първият изработен на нея тираж (Италиано-български речник).

С акцент върху довършителните процеси е и предоставената с любезното съдействие на Ивайло Дишков статия на тема авангардни 3D обекти.

Статията на Симеон Марков е с фокус върху комплексния характер на довършителните процеси при дигиталния печат. Свързана с авангардния печат и довършителните процеси е и темата подвързване на книги в рубриката „В света на книгите“.

През призмата на отчета на СПИБ и доклада на Intergraf за 2019 г. от страниците на броя поглеждаме към печатарската индустрия у нас и в Европа и търсим мнението на председателя на СПИБ инж. Красимир Илиев, за да откроим ключовите тенденции в бранша.

В актуализиран вариант припомняме по-важните характеристики на новото поколение В2 принтери за широкоформатен печат на НР.

С мисъл за изкуството, в броя рисуваме с думи портрет на Христо Явашев. Пресечна точка в статиите на Албена Спасова и Красимира Друмева е изкуството на плаката.

Статията на Стефан Стефанов и Чавдар Саздов в частта ProPACK проследява появата и развитието на опаковките от метал. Свързани с тях са и другите две теми в раздела – екология и дизайн. Статията на Христо Кафтанджиев анализира начините за актуализиране на екоапелите в пекиджинг дизайна.

Брой 3/20 на сп. полиграфия с раздел ProPACK ще бъде при вас в началото на юли.

 
02.07.2020 19.53ч.
автор: ProPack Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Новини

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар