Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Брой 1 на сп. Полиграфия с раздел ProPACK

Скъпи читатели,

Започваме годината с премерена доза оптимизъм и с надеждата, че макар и в ситуация на непредсказуема геополитическа обстановка, глобалната полиграфическа индустрия има реални шансове за успех. Такива са и прогнозите на не един и двама специалисти, както и на организаторите на събитие №1 в бранша – drupa.
Акцент върху drupa 2020 поставяме и в от два от материалите в броя: в прегледа на ключовите теми в програмата на изложението и в обзора на Кнуд Васерман от Graphische Revue, който публикуваме с любезното съдействие на Ивайло Дишков.
На страниците на бр. 1/20 ще намерите и традиционния обзор за изминалата 2019-та.
Интервюто ни с Юлиан Марценков от Коника Минолта България е с фокус върху ключовите предимства на серията AccurioPRESS на Konica Minolta.
Дистанционно „гостуваме“ на печатница ДАРС в Бургас. Пресечна точка на разговора ни с управителя на компанията – Светослав Събков, е въведеното в експлоатация в края на м.г. иновативно оборудване за печат и производство на многолистови етикети.
В първия за годината брой на полиграфия ви информираме за активностите на две от големите имена в печатната индустрия – Heidelberg и Manroland, и поглеждаме към възможностите, които цифровите технологии разкриват пред независимите списания.
Не пропускаме и по-важните моменти от тазгодишното изложение Paperworld и от 9-то триенале на сценичния плакат.
Статията на Христо Кафтанджиев анализира най-комуникативната метафора – визуалната.
Статията „Печатната революция в Европа“ на Кристина Донди поставя началото на тематична поредица, разкриваща необятния свят на книгите и книгопечатането.

В частта ProPACK проследяваме тенденциите в опаковането на лекарства в два различни отрязъка от време: края на XVIII и началото на XIX век – чрез статията на Георги Георгиев, и началото на новото хилядолетие (ХХI век).
Статията на Иванка Добрева-Драгостинова интерпретира дизайна на опаковки като средство за възпитаване на екологично съзнание у децата.
Подвластни на устойчивото опаковане са и проектите на носителите на награди от миналогодишния конкурс на Pro CARTON за млади дизайнери, които представяме в броя.

Oчакваме вашите успешни фирмени истории на познатия ви редакционен адрес: polygrafia@print-publishing.bg

 
02.03.2020 15.32ч.
автор: ProPack Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Изложения, Новини

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар